COLLECTIVE PURCHASE · 25/06/2018

Food Beverage and Tobacco Products

MONTECUCCO ROSSO DOC

MONTECUCCO ROSSO DOC

Zona di produzione: Seggiano (GR)

Vendemmia: 2011

Uvaggio: Sangiovese (85 %) Merlot (10%) cabernet Sauvignon (5%)

Altitudine dei vigneti: 450-500 m s.l.m.

Gradazione alcolica: 14% v/v

ph: 3,37

Acidità totale: 6,60 g/l

Estratto secco totale: 28,13 g/l

Zuccheri riduttivi: 01,99 g/l

Vinificazione: fermentazione spontanea condotta con lieviti selezionati in tini di acciaio

Affinamento: per il 20% della massa l’affinamento avviene in tonneaux di rovere francese per 6 mesi, il restante 80% rimane in acciaio per apportare freschezza e lasciare intatti gli aromi di frutta

Affinamento in bottiglia: 6 mesi in bottiglia bordolese

Bottiglie prodotte: 6.000

Colore: rosso rubino intenso con riflessi violacei brillanti

Profumo: intenso, si apre con un fresco profumo erbaceo che si evolve in frutti rossi su cui tende a predominare la mora. nel complesso molto equilibrato e persistente

Sapore: l’esuberanza di un Sangiovese giovane è in pieno equilibrio con la rotondità del Merlot e cabernet Sauvignon. Molto fresco, persistente e lungo. Vinoso e di ottima bevibilità

Profumi retro-nasali: i profumi sentiti al naso si ripresentano dopo l’assaggio in bocca, con un lungo finale dove predomina la mora

Abbinamenti: antipasti sia di carne che verdure, che pesce ricco, zuppe e primi piatti anche non importanti, carni bianche, formaggi giovani o di media stagionatura
--------------------------------------------------
MONTECUCCO ROSSO DOC

Area of production: Seggiano (GR)

Harvest: 2011

Grapes variety: Sangiovese (85 %) Merlot (10%) cabernet Sauvignon (5%)

Altitude: 450-500 Mt above sea level

Alcoholic content: 14% VoL.

ph: 3,37

Acidity total: 6,60 g / l

Extract: 28,13 g/l

Residual sugar: 01,99 g/l

Vinification: spontaneous fermentation with use of selected yeasts in stainless steel tanks.

Refining: 20% refined for a period of 6 months in French oak and 80% in steel containers to bring freshness to the wine and preserve the fruit aroma

Bottlee refinement: 6 months in “standard” bottle

Production: 6.000 bottles

Colour: Intense ruby red with violet brilliant hues

Bouquet: intense, opens with a fresh herbaceous fragrance evolving in red fruits of which tends to predominate blackberry. on the whole very balanced and persistent

Flavour: the exuberance of a young Sangiovese is in full harmony with the roundness of Merlot and cabernet Sauvignon. Very fresh, persistent and long. excellent drinkability

nose: the bouquet felt in the nose are also felt in the mouth, with a long finish where the blackberry predominates

serve with: “antipasti” of meat, vegetables or even fish, also simple soups and pasta dishes, white meat, young to medium aged cheese

Go to event

Vino Montecucco rosso doc

DETTAGLI

  • Bottiglia in vetro 0.75 l

Registration is simple and entry cost-free.

No entry cost, only a commission due if the deal is brought to a successful conclusion. Success fee-commissions will be defined on a case-by-case basis according to the operation value and size.

Registration requirements

  • VAT registration number
  • Have a website
  • Registration to the chamber of commerce
  • No pending lawsuits